RFID / NFC

RFID / NFC

 

RFID en NFC zijn 2 technieken die toegepast worden voor specifieke doeleinden:

 

 

 

 

RFID:

Voor het registreren van grotere stromen bezoekers bij bijvoorbeeld entrees van zalen. Dit kan worden gebruikt voor het analyseren van  bezoekersaantallen en de demografische gegevens. Doordat de chip gekoppeld is aan het profiel van de gast/bezoeker, kan de organisator zie welk type bezoeker naar welk soort lezing geweest is. Deze informatie kan achteraf gebruikt worden om aanpassingen te maken voor een volgende editie of om nieuwsbrieven en informatie te personaliseren.

NFC:

Voor het scannen van badges waar een chip in verwerkt zit. Hiermee kan deze, wanneer verwerkt in een badge, eenvoudig gescand worden door een exposant die hiermee de gegevens van de bezoeker direct digitaal opgeslagen heeft. Bij NFC mag de afstand tussen chip en lezer niet meer dan enkele centimeters zijn .

De NFC techniek wordt inmiddels op veel plaatsen overgenomen door QR codes of het principe van tagging. Mede door het goedkopere karakter van QR codes. De strijd tussen deze twee is echter nog niet beslist doordat nieuwe expirimenten met NFC en Smarphones nieuwe en interessante mogelijkheden laten zien.

Alle genoemde technieken hebben hun eigen toepassingen en bieden in bepaalde gevallen een uitstekende oplossing.Wilt u informatie over de mogelijkheden en de kosten/investering, neemt u dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.